Hem » MATERIAL » Lin/Bomull/Silke/Bambu » CaMaRose - Økologiske Sommeruld

CaMaRose - Økologiske Sommeruld

Sommarullens kombination av merinoull och bomull ger en lätthet och mjukhet som passar mycket bra att sticka och virka med.
Kombinationen av merinoull och bomull ger ett läckert alternativ till 100 % ull och kan användas till sommartoppar, koftor, tröjor och barnkläder.

Material: 70% ekologisk merinoull 30% ekologisk bomull.
Vikt: 50 g. Längd: 230 m
Stickfastheten :26-28 maskor/10 cm på stickor 2,5 - 3,5 mm.

Garnet tillverkas exklusivt för CaMaRose i Danmark av 100% ekologiska merino- och bomullsfibrer från europeiska producenter som har miljö, djurskydd, hälsa, arbetsförhållanden, hållbarhet och kvalitet i åtanke. Fibrerna spins till ett klassiskt tretrådigt benvitt garn som sedan färgas med STANDARD 100 av OEKO-TEX® godkända färger.

Garnet har STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certifiering som garanterar att det är producerat under hållbara förhållanden och är testat och fritt från mer än 300 ämnen som är skadliga för miljön och hälsan. STANDARD 100 by OEKO-TEX® är världens ledande certifiering inom textilier och kraven går långt utöver de annars allmänt gällande reglerna i både Danmark och EU. Du hittar certifieringen på bannern och kan läsa mer om STANDARD 100 by OEKO-TEX® på www.okotex.dk.

 

 

 

 

Läs mer