Hem » Garn » Eko/Fairtrade » Pakucho Bomull EKO & Fairtrade
Pakucho Bomull EKO & Fairtrade

Pakucho Bomull EKO & Fairtrade

Pakucho bomull - Ekologisk och Fairtrade

Ett perfekt garn för dig som värnar om människor och miljö! Lämpar sig speciellt bra till barnkläder då det är helt naturligt och fritt från kemiska substanser.

Pakucho bomull är certifierad ekologisk naturprodukt från Peru i Sydamerika. I det gamla Inka språket betydde Pakucho "brun bomull". All skörd och färgsortering görs för hand, som den har gjort sedan bomull började odlas i Peru för mer än 4500 år sedan. I tusentals år har det producerats bomull i naturliga färger. I dag odlas Pakucho bomull i naturligt växande färger och garnet är alltså inte färgat.  Vid odlingen används varken bekämpningsmedel, konstgödsel och inte heller kemiska färger vid produktion av garnet.

Detta Pimabomullsgarn kommer från norra Peru. I samma område odlades också coca, från vilket kokain utvinns. Sedan 1993, försäkrar ett Fairtrade projekt, de bönder som har börjat odla bomull i stället för coca, en rättvis lön. Arbetet fortsätter för att få fler bönder att flytta sin produktion från olaglig coca till förmån för ekologisk bomull. Pakucho 
är en certifierat ekologisk naturprodukt från Peru